Introduktion

Jeg startede forskningen i familien Duelund fordi ingen, i min egen og fars slægt, kunne fortælle hvem Anker Wolfgang Duelunds mor var.

Denne oplysning fik jeg fra Bente Duelund, Anker og Nanna Duelunds svigerdatter, der var gift med Arne Wolfgang Duelund.

Bente og Majbritt Duelund har gjort et stort stykke arbejde med at fremskaffe oplysningerne om Anker og Nanna Duelunds efterkommere.

Det viste sig også at Maybritt Duelund var i besiddelse af en dagbog som Anker Duelund skrev i forbindelse med en Cykeltur til Paris hvor Anker og min far i August-Oktober 1937 kørte til Paris for at se Exposition Internationale de Paris, 1937 des Arts et des Techniques.

Da jeg havde en række billeder fra cykelturen har jeg kombineret en dagbog hvor billederne, så vidt muligt, er indsat på de relevante steder i teksten fra Ankers dagbog.

 

Nedenfor kan I læse  Dagbogen og Duelund historien, som vi har samlet op indtil nu. Begge dokumenter er i PDF format der kræver at Acrobat eller Acrobat Reader er installeret.

Hvis I ikke har Acrobat eller Acrobat Reader installeret kan I installere den gratis Acrobat Reader herfra:

 

Dagbog for cykeltur til Paris 1937

 

Ankers relation til min far, Johannes Nielsen Christensens, familie

Anker er søn af Niels Kristensen, min Farfar, og Ane Kirstine Duelund, der kommer fra Gassum ved Randers.

Anker er født før min Farfar, Niels Kristensen, mødte Christine Madsen, min Farmor.

Efternavnet Duelund stammer formentlig fra stednavnet Duelund, som ifølge folketællingen i 1801 ligger i Vindum sogn: FT1801 Viborg, Middelsom, Sogn: Vindum, Stednavn: Duelund og tages i brug første gang af Peder Andersen (Duelund) født mellem 1747-1750.

 

Bemærk:

To børn af Hans Wolfgang Duelund og Mogensine Jensen, Gassum, fik børn, før ægteskab, med to børn af Svend Jensen Kristensen og Bodil Nielsen, Hastrup.

Svend Jensen Kristensen og Bodil Nielsen er bedsteforældre til Johannes Nielsen Christensen – far til forfatteren af dette dokument – og til Anker Wolfgang Duelund.

Anton Andersen Duelund fik en søn, kaldet Valdemar Kristensen, med Mariane Kristensen, min farfars søster.

Ane Kirstine Duelund fik en søn, Anker Wolfgang Duelund, med Niels Kristensen, min farfar.

 

Duelund historie

I kan læse det vi indtil nu har fundet om Anker Duelunds familie i Duelund historie.

Duelund slægtstavle

Når Slægtstavlen er lagt ind kan I se den ved at klikke på Anker Wolfgang Duelund i nedenstående tabel over slægtssammenhæng.

Bedsteforældre

Forældre

Efterkommere

Niels Kristensen

   

Ane Kristine Duelund

Anker Wolfgang Duelund

Duelund efterkommerne